Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

2018.09.25. 00:00 Medibon

Mi is az a Kolon-hidroterápia, és mire jó?

Ahogy az élet körforgása, vagy az évszakok váltakozása, úgy működik az emberi szervezet is: Időnként szüksége van a tápanyagok elraktározására, máskor pedig a megtisztulásra. Felgyorsult világunk fogyasztói társadalmában, a gyors vagy félig kész ételeket fogyasztva, állandó stresszben az emberi szervezet ritmusa könnyedén kibillen egészséges egyensúlyából.

Ez egyben azt is jelenti, hogy talán még soha sem vittünk be ennyi felesleges, a szervezet számára haszontalan anyagot a testünkbe, mint napjainkban. Az ételekben, italokban található mesterséges adalék- és színezékanyagokról nem is beszélve. Éppen ezért szinte nincs olyan ember a Földön, akinek ne lenne szüksége időnként alapos méregtelenítésre.

A hosszadalmas, házilag végigszenvedett, koplalós tisztítókúrák helyett van egy kényelmesebb, alaposabb, hatékonyabb és gyorsabb megoldás. Ez pedig nem más, mint a Kolon-hidroterápia. 

A colon latinul a vastagbelet jelenti, így ez a beszédes elnevezés nem mást takar, mint a nagyon egészséges vastagbél vízterápiát, mely során a szervezetben felhalmozódott káros és kóros anyagok mellett a feleslegesen raktározott tápanyagoktól is megtisztítható a test.  Ezáltal a Kolon hidroterápia természetes megoldást nyújt minden olyan problémára, amely a belek helytelen működéséből fakad.

Évente legalább egyszer orvosi szempontból is ajánlott a méregtelenítés. Ha a szervezetünket mentesítjük a felhalmozódott salakanyagoktól, akkor azok nem nehezítik tovább feleslegesen az immunrendszerünk munkáját, így az hatékonyabban gyűrheti le akár a krónikus betegségeket is.

Ebből is látszik, hogy élettani szükséglet a méregtelenítés, hiszen a szervezetünkbe jutó kemikáliákat és a túlzott mennyiségű zsiradékot, finomított szénhidrátot és bőséges állati fehérjét tartalmazó táplálékok nagy mértékben megterhelik kiválasztó szerveinket (máj, vese, bőr, nyálkahártyák). Azontúl, hogy a salakanyagok „elterelik” a fontos szervek figyelmét, a kötőszövetekben, ízületekben lerakódnak és túlsúlyhoz, valamint számos más funkcionális zavarhoz vezetnek.

A Kolon hidroterápia nem csak a „maradékoktól” tisztítja meg a szervezetet, de nagymértékben javítja a közérzetet is.

Az emésztési panaszokon, bőr- és nőgyógyászati problémákon túl a következő esetekben ajánlott:

 • Indokolatlan fáradékonyság, csökkent koncentrációs képesség 
 • Szervi betegséggel nem magyarázható migrén 
 • Anyagcsere-problémák kapcsán: Pl. II. típusú cukorbetegség
 • Emelkedett koleszterin ill. vérzsír szint
 • Köszvény
 • Krónikus fájdalommal járó izületi betegségek: Sokízületi gyulladás (PCP), kopásos folyamatok
 • (arthrosisok)
 • Immunológiai betegségek: Allergiás állapotok, autoimmun betegségek
 • Gyenge immunállapot miatti gyakori betegeskedés
 • Rosszindulatú tumoros / rákos betegségek
 • Túlsúly csökkentése
 • Szív – érrendszeri betegségek
 • Férfi – női terméketlenség
 • Egyéb kezelésekkel szembeni terápia rezisztencia

A méregtelenítéssel is vigyázni kell, ezt sem szabad túlzásba vinni. Ráadásul 14 éves kor alatt nem is ajánlott alkalmazni, mivel ebben az életkorban a szervezet még sok mindent hasznosít a fejlődéshez. Áldott állapotban pedig kifejezetten tilos a méregtelenítés.

Ha számodra nem ellenjavalt, akkor az év bármely hónapjában rá férhet egy nagytakarítás a szervezetedre. Ezt megoldhatod egy diétával, de akkor oda a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel; vagy léböjttel, de ez utóbbi nem ép veszélytelen és a munkádban is akadályozhat.

A Kolon hidroterápiás kezelés a létező leggyorsabb, legkényelmesebb, ugyanakkor nagy hatásfokkal bíró méregtelenítő megoldás, amivel nem csak könnyedén tehermentesíthető a szervezet, de megelőzhető illetve enyhíthető általa a narancsbőr, megerősíti az immunrendszert, tisztítja a bőrt, miközben növeli a szellemi- és a fizikai teljesítőképességet is. Arról nem is beszélve, hogy a bélrendszer állapotának megújításával akár olyan komoly bajok is megelőzhetőek, mint például a bélrák.  

A vastagbél megtisztítása élettani szempontból rendkívül jelentős segítség a szervezetnek.

Ha érdekelnek a kedvezményes egészségügyi ajánlataink, kattints IDE, és görgess lefelé. 

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Forradalom a rákdiagnosztikában!<br />
Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

Forradalom a rákdiagnosztikában!
Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

A PET-CT berendezéssel végzett diagnosztika egy olyan nagy érzékenységű vizsgálati módszer, ami már akkor figyelmeztethet kóros elváltozásra, amikor a daganatos megbetegedést a hagyományos módszerek még képtelenek feltárni. Az ideg- és elmebetegségek kezelésében is fontos szerepet játszik. Sok tekintetben életmentő vizsgálat.

Felelősségteljes gazdik figyelmébe: ha MR-re viszed, talán tovább élhet!

Felelősségteljes gazdik figyelmébe: ha MR-re viszed, talán tovább élhet!

Mindig hebrencs kutyusod egy ideje feltűnően vonakodik a sétától, és a mozgása is bizonytalanabb? Ne fogd a korára vagy a testsúlyára. Pontos diagnózissal, időben történő kezeléssel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy kis kedvenced még sokáig boldogíthasson jelenlétével. Cikkünkből kiderül, hogyan segíthetnek ebben a pontos és fájdalommentes kisállat MR-vizsgálatok.

Hatékony megoldás az elhúzódó betegségek okainak feltárására: mellkasi, hasi és kismedencei kontrasztanyagos CT-vizsgálat!

Hatékony megoldás az elhúzódó betegségek okainak feltárására: mellkasi, hasi és kismedencei kontrasztanyagos CT-vizsgálat!

A telefonkönyvedben lassan több az orvosok telefonszáma, mint az ismerőseidé? A rendelőben már a takarító is a neveden szólít? Bizonyos egészségügyi panaszok okait nem mindig lehet gyorsan és egyszerűen feltárni. Ha több kezelés és vizsgálat is kudarcot vallott nálad, továbbra is visszatérő betegségek, krónikus tünetek gyötörnek, a háttérben ismeretlen eredetű gyulladások, gócok húzódhatnak meg, és gyengítik le napról napra egyre inkább a szervezetedet.