Felelősségteljes gazdik figyelmébe: ha MR-re viszed, talán tovább élhet!

2019.03.06. 20:00 Medibon

Felelősségteljes gazdik figyelmébe: ha MR-re viszed, talán tovább élhet!

Mindig hebrencs kutyusod egy ideje feltűnően vonakodik a sétától, és a mozgása is bizonytalanabb? Ne fogd a korára vagy a testsúlyára. Pontos diagnózissal, időben történő kezeléssel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy kis kedvenced még sokáig boldogíthasson jelenlétével. Cikkünkből kiderül, hogyan segíthetnek ebben a pontos és fájdalommentes kisállat MR-vizsgálatok.

Kedvenceink egészségi állapota körültekintő törődést igényel, ahogy a mi esetünkben, úgy az övékében is ízületi gyulladásra hajlamosíthat a kevés mozgás, a nem megfelelő táplálkozás, a túlsúly, vagy a korosodás. A szabadban tartott kisállatok esetében még inkább érdemes odafigyelni a változékony időjárás által is befolyásolt arthritis tüneteire. Ha amúgy mozgékony kutyusunk nem örül a sétát jelző póráznak, vagy kifejezetten megtorpan, ha lépcsőt lát, kezdhetünk az említett kórra gyanakodni.

Abban az esetben ajánlott felelősségteljes gazdiként az MR-vizsgálatot választanunk, ha:

  • központi idegrendszeri megbetegedés gyanúja áll fenn,
  • a többi képalkotó vizsgálat nem hozott egyértelmű eredményt,
  • ízületi kopásra vagy gyulladásra jellemző tüneteket tapasztalunk kedvencünknél stb.

Amiben a kisállat MR a gazdi segítségére lehet

A kisállat MR-vizsgálat képes az ízületi problémák, koponya és a teljes gerinc gyulladásos, degeneratív  elváltozásainak kimutatására. Mivel a vizsgálat során fontos a mozdulatlanság, ami nem várható el kisállatainktól, a szűrést altatásban végzik. Az MR kifejezetten nagy segítségnek számít a megelőző intézkedésekben, mert már a komolyabb tünetek jelentkezése előtt felismerhetők általa a kezdődő ízületi, illetve gerinc-deformációk, így azok orvosolhatóvá, enyhíthetővé válnak, tüneti megjelenésük pedig késleltethető. 

Abban az esetben is hathatós segítség az MR-vizsgálat, ha már diagnosztizált elváltozásról van szó, mert általa felkutathatók az esetleges kísérő vagy kiújuló kórok is, ami révén szintén sokat javíthatunk kisállatunk további életminőségén, arról nem beszélve, hogy a szűrés a lehetséges kezelések kijelölésében is óriási segítséget jelent. Hatékony és pontos vizsgálat, mely a csontokkal körülzárt lágyszövetek finom elváltozásait is képes kimutatni, így lehetővé teszi a leggyorsabb, legprecízebb gyógykezelés kiválasztását.  

Hol és mennyiért

Az Újpest és Káposztásmegyer határán található VetScan Kisállat Diagnosztikai Központban nagy térerejű, kimondottan kisállatok vizsgálatára fókuszáló MR-berendezést vehetünk igénybe. A rutin állatdiagnosztikai MR-vizsgálatokra specializálódott intézmény 2015 óta hiánypótló jelentőséggel bír a hazai állatgyógyászatban. Modern GE Healthcare gyártmányú 1,5 Tesla térerejű MR-berendezésük méretéből adódóan kis-és nagyestű állatok vizsgálatára is tökéletes. A pontos, magas érzékenységű szűrés ára 60.000 Ft és 94.500 Ft között alakul. Magasan képzett, komoly tapasztalattal rendelkező állatorvosok végzik a vizsgálatokat. Itt kedvenceink a legjobb kezekben vannak.

Ha érdekel a kisállat MR vizsgálat segítünk, hívj minket: +36 (1) 49 00 253

Ha érdekelnek a kedvezményes egészségügyi ajánlataink, kattints IDE, és görgess lefelé.

 

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

A PET-CT berendezéssel végzett diagnosztika egy olyan nagy érzékenységű vizsgálati módszer, ami már akkor figyelmeztethet kóros elváltozásra, amikor a daganatos megbetegedést a hagyományos módszerek még képtelenek feltárni. Az ideg- és elmebetegségek kezelésében is fontos szerepet játszik. Sok tekintetben életmentő vizsgálat.

Érdekességek a szívünkről

Érdekességek a szívünkről

A szív a vérkeringésünk központjában található izmos aortapumpa, amely percenként 60-80-szor húzódik össze, ezzel tartva fenn a keringésünket. Folyamatos munkája biztosítja testünk valamennyi pontjának a vérellátását. Viszont romantikus kép is tartozik a szívhez, ami a szerelmes álmodozásokkal ellentétben valójában értünk dobog. De csak értünk? Tényleg megszakadhat a szívünk másért?