Az utolsó cigarettád után...

2019.01.05. 16:00 Medibon

Az utolsó cigarettád után...

Ez történik a testeddel percről-órára-hétre-hónapra-évre. A dohányzással számtalan egészségre káros vegyi anyag kerül a szervezetedbe, ám leszokás után már egészen rövid idő alatt érzékeli a tested a pozitív hatásokat.

20 perccel az utolsó cigarettád után

 • A pulzusod, és a vérnyomásod normalizálódása megkezdődik, plusz a tüdőd is elkezd tisztulni.

 

72 órával az utolsó cigarettád után

 • Már könnyebben fogsz lélegezni, mert a tüdőhörgőid jobban kinyílnak, a tüdőkapacitásod növekedni kezd, emiatt több oxigén jut a szervezetedbe.

 

1 héttel az utolsó cigarettád után

 • Jelentősen megnő az esélyed arra, hogy ne szokj vissza - tudósok pontosan kiszámolták, egy hét után kilencszer nagyobb eséllyel teszed le végleg. 

 

2 héttel az utolsó cigarettád után

 • Javul a fizikai teljesítményed a tested jobb oxigénellátásának köszönhetően. Eddigre akár 30%-kal is nőhet már a tüdőkapacitásod.

 

1 hónappal az utolsó cigarettád után

 • Számos egészségügyi javulást fogsz tapasztalni. Érezhetően több lesz az energiád, javul az állóképességed (sport teljesítményed), megszűnnek a légzésproblémáid. A tüdődben olyan rostok kezdenek el visszanőni, amelyek feladata a felesleges nyálkalerakódás megakadályozása, továbbá védik a szervet a bakteriális fertőzésektől.

 

3 hónappal az utolsó cigarettád után

 • Javul a termékenységed, és csökken a koraszülött gyermek születésének a kockázata.

 

6 hónappal az utolsó cigarettád után

 • Stresszhelyzetben is már csak ritkán jut eszedbe, hogy de jó lenne rágyújtani. Sokkal kevesbb nyálkát, és váladékot köhögsz majd fel, mert a légutak már nem lesznek gyulladásban.

 

1 évvel az utolsó cigarettád után

 • Egy év után tüdőd jóval egészségesebb lesz, szebb lesz a bőröd, teljesen megszűnik a cigizés miatti köhécselés. És az sem elhanyagolható, hogy rengeteg pénzt spóroltál meg: ha napi egy dobozzal elszívtál korábban, akkor minimum 400.000 Ft-ot!

 

3 évvel az utolsó cigarettád után

 • Jelentősen lecsökken az esélye, hogy a dohányzás miatt szívrohamot kapj. A dohányzás nem csak a szíved oxigénellátását korlátozza, hanem az artériák falát is károsítja. Érszűkület jöhet létre, ami szívrohamot, vagy stroke-ot okozhat. A leszokás elősegítheti, hogy ezek a negatív hatások visszaforduljanak benned, és egészségesebbé válljon a szived. 

 

5 évvel az utolsó cigarettád után 

 • A tüdőrák kialakulásának esélye a felére csökken!

 

15 évvel az utolsó cigarettád után

 • A szívroham, és a stroke, és más szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázata olyan mértékre csökken, mintha sose dohányoztál volna.

Forrás: healthline.com

Ha érdekelnek a kedvezményes egészségügyi ajánlataink, kattints IDE, és görgess lefelé.

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Podoszkópos lábvizsgálat + speciális, egyedi talpbetét.
Fül-orr-gégészeti vizsgálat a Benyovszky Orvosi Központban
Otthoni alvásvizsgálat orvosi kiértékeléssel a Benyovszky Orvosi Központ közreműködésével