MINŐSÉGI gyógyítás, ELÉRHETŐ áron

2014.03.03. 12:17 G. Németh György

MINŐSÉGI gyógyítás, ELÉRHETŐ áron

„Minőségi gyógyítás elérhető áron.” Ez a Benyovszky Orvosi Központ célkitűzése. Mivel sokan elégedetlenek a TB támogatott egészségügyi ellátással Hazánkban egyre többen mennek magánrendelőkbe egészségügyi panaszaikkal. A híres pesti klinikai negyedben néhány éve létrehozott magánrendelőből a terület legnagyobb magán gyógyítói intézménye lett. Cikkünkből kiderül minek köszönheti sikerét a Benyovszky Orvosi Központ.

A Központ, szoros kapcsolatban és együttműködésben a klinikai intézményekkel, nemzetközi orvosi szakmai minősítést ért el, elismerésben részesült, jegyzik a kutatói körökben is. Az intézmény igazgatója, G. Németh György 2013-ban a 72 országot érintő Alvásorvosok Világszövetsége (World Association of Sleep Medicine ) kiválósági díjában részesült. A szakemberrel beszélgettünk. 

  • Mit értenek Önök a minőségi gyógyítás fogalma alatt?

A minőségi orvoslás számunkra egyet jelent a szakértelemmel, a fejlődéssel, kutatások végzésével, folyamatos publikációval, a nyitottsággal a különböző gyógymódok felé. Ennek érdekében jelenleg 30 szakterület járóbeteg ellátását végezzük, mintegy 40 szakemberrel. Munkánkat közel 150 orvos, gyógyító segíti, akik a hazai egészségügyi ismeretterjesztésben is  szerepet vállalnak. 

Partnerei vagyunk Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának (2010-2020), szakmai partnerként a hagyományos és új diagnosztikai eljárások, szűrések közvetítésében közreműködünk. Intézményünk több szakterület képviseletét és kommunikációs tevékenységét segíti, többek között a World Association of Sleep Medicine (WASM) kelet-európai központja, az ausztráliai ResMed-del, a svéd  Adactive AB-vel, a stockholmi Karolinska Klinikával és Egyetemmel állunk kapcsolatban. Intézményünk Európai Orvosi Szakmai Minősítési Akkreditációval rendelkezik. A minősítést alvásgyógyításra kaptuk, de a követelményeit  valamennyi szakterületre érvényesnek tekintjük. 

  • Milyen érdemekkel büszkélkedhet a Központ?

Az intézmény az indulását követően Európai Orvosi Szakmai Minősítési Akkreditációt nyert. Évek óta a hazai alvásgyógyítás ismeretterjesztés központja, a Worldl Association of Sleep Medicine partnereként szervezzük a magyarországi World Sleep Day rendezvényeket. Ezt a tevékenységet ismerte el az alvásorvosok  világszervezete 2013-ban  Distinguished Activity Award díjjal.  Az igazi elismerés azonban számunkra a betegek véleménye, visszajelzése a szakmai munkánkról.

  • Milyen típusú diagnosztikai megoldásokra és kezelésekre van mód Önöknél?

Az alvásvizsgálat mellé ma már többféle szakterület épült.  Belgyógyászat, kardiológia, nőgyógyászat, proktológia, urológia, neurológia - kiemelten az alvásgyógyítás és horkolás ambulancia, gócvizsgálat, allergiavizsgálat, teljes körű ultrahang vizsgálatok, endokrinológia, pszichológia, pszichiátria, szűrővizsgálatok: általános, emlő elváltozások,  vénás visszér panaszok, nyaki lágyrész- és pajzsmirigy problémák, gerinc- és ízületi gondok, a bőr elváltozásai, izomproblémák, plasztikai tanácsadás. 

A komplementer gyógyászat területén: gyógymasszázs kezelések, autogén tréning, intimtorna, testsúlycsökkentés – elektrolipolízis, kozmetikai akupunktúra, talpreflexológia. 

Márciustól elérhető lesz nálunk az onkológia tanácsadás, menedzserszűrés, foglalkozás egészségügyi szűrés és otthonápolás is.     

  • A hagyományos gyógyításon túl milyen más megoldásokat találhatnak az Önök központjában a természetes gyógymódok hívei?

A hagyományos gyógyítói eljárások alkalmazói intézményünkben szakmájuk elismert orvosai. Akik fontosnak tartják az úgynevezett komplementer gyógyászati lehetőségeket, amelyeknek szintén teret adunk. Így például a hagyományos kínai gyógyítás területén jelenleg az akupunktúrás kezeléseket végzünk, és megkezdődtek az előkészületek – a közelmúltban aláírt magyar-kínai kormány megállapodások szellemében – a kínai orvosok és orvoslás bevezetésére is az intézmény keretein belül. 

  • Miben látják a  fejlődés útját az egészségügy területén?

Egyre nagyobb az igény a minőségi magángyógyászati szolgáltatások iránt Magyarországon. A Benyovszky Orvosi Központ a fejlesztések mellett  részt vállal a tudományos kutatómunkában is. Ezek eredményeit, tapasztalatait figyelembe vesszük a munkánk során. Kapcsolataink folyamatos bővítésével mi is szeretnénk hozzájárulni az orvosi-gyógyítói világ eredményességéhez.  Az alvás területén már vannak értékelhető nemzetközi eredményeink. A magyarországi gyógyítás színvonalához, a magángyógyítói hálózat kiépülésével, egyre jelentősebben fognak tudni hozzájárulni a nem állami gyógyítói intézmények. Ebben szeretnénk részt venni, nyitottak vagyunk az úgynevezett „nyugati gyógyászat” és az autentikus keleti gyógyászat, elsősorban a  kínai gyógymódok  integrálására  a betegek mielőbbi és hatékony gyógyítása érdekében. 

Azok, akik úgy döntenek, hogy egészségügyi panaszaikkal a Benyovszky Orvosi Központot keresik fel, egy nyitott szemléletű, emberközpontú orvosi komplexumba teszik be a lábukat, ahonnan minden bizonnyal egészségesen távozhatnak majd.

Benyovszky Orvosi Központ

G. Németh György

G. Németh György

A Benyovszky Orvosi Központ igazgatója


Elérhetőségek

1089 Budapest, 
Benyovszky Móric utca 10. 

 

WEBOLDAL

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Hatékony megoldás az elhúzódó betegségek okainak feltárására: mellkasi, hasi és kismedencei kontrasztanyagos CT-vizsgálat

Hatékony megoldás az elhúzódó betegségek okainak feltárására: mellkasi, hasi és kismedencei kontrasztanyagos CT-vizsgálat

A telefonkönyvedben lassan több az orvosok telefonszáma, mint az ismerőseidé? A rendelőben már a takarító is a neveden szólít? Bizonyos egészségügyi panaszok okait nem mindig lehet gyorsan és egyszerűen feltárni. Ha több kezelés és vizsgálat is kudarcot vallott nálad, továbbra is visszatérő betegségek, krónikus tünetek gyötörnek, a háttérben ismeretlen eredetű gyulladások, gócok húzódhatnak meg, és gyengítik le napról napra egyre inkább a szervezetedet. 

A pajzsmirigyrák tünetei

A pajzsmirigyrák tünetei

A pajzsmirigydaganat korai észlelése életmentő lehet, egyébként akár kézzel is kitapintható a probléma. Nézzük mit kell tudni a tüneteiről, a típusairól, a vizsgálatáról, és a kezeléséről.

Ne kezdj kezelésbe, amíg nem tudod, mi okozza a problémát! Tudnivalók a teljes testes MR vizsgálatról

Ne kezdj kezelésbe, amíg nem tudod, mi okozza a problémát! Tudnivalók a teljes testes MR vizsgálatról

Ha gerincsajgás, akkor hideg front, ha migrén, akkor meleg front, ha egyéb ízületi fájdalom, akkor eső lesz? Egyre többek számára ismerős a „két lábon járó időjós” fogalma, amikor a tested a legjobb időjárás-jelentő. A közhiedelemmel ellentétben ehhez sok esetben nem kellenek még csak az évek során beszerzett törések, sérülések sem, sőt megöregednünk sem muszáj ahhoz, hogy hasonló tüneteket tapasztalhassunk magunkon. De vajon, mi lehet a gyötrő szimptómák hátterében, hogyan járhatunk utána?