Ez lejárt, a friss ajánlatokért kattints az Ajánlatok menüpontra.

Étvágytalan/sokat eszik/válogatós? Gyermek obezitológiai kivizsgálás, a gyermekkori evészavar, elhízás okainak szakértőjétől a Benyovszky Orvosi Központban.

Étvágytalan/sokat eszik/válogatós? Gyermek obezitológiai kivizsgálás, a gyermekkori evészavar, elhízás okainak szakértőjétől a Benyovszky Orvosi Központban.

Hányszor mondták nekünk anno nagyszüleink, szüleink: „Egyél, mert növésben vagy!” A fejlődő szervezetnek különösen fontos tényező a táplálkozás, ami egy újszülött számára egyben az első interakciót is jelenti édesanyjával. A gyermekkorban kialakuló evészavarok hátterében komolyabb okok húzódhatnak meg. Ha a figyelmeztető jeleket elhanyagolod, súlyos következményekkel járhatnak gyermeked életében, ezért érdemes kivizsgáltatni. (Olvass tovább.)

Érték:

Megtakarítás:

20 000 Ft

10 010 Ft

Kedvezményes ár:

9 990 Ft

50%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma: 2

Megkaptuk a kedvezményt!

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2016.07.12. - 2016.09.21.

A Medibon bón tartalma:
1 fő részére szóló gyermek obezitológiai kivizsgálás. (kb. 1 óra)

A vizsgálatot Dr. Szamosi Tamás gyermekgyógyász-obezitológus végzi.

A bónt egészségpénztári kártyával nem lehet fizetni, viszont a helyszínen a szolgáltató tud olyan számlát kiállítani amely elszámolható az alábbi Egészségpénztárakkal: AXA Önkéntes EP; Dimenzió EP; Erste- Harmónia EP; Medicina EP; OTP EP; Postás EP; Tempo EP; Vitamin EP; MKB EP; Patika EP; Aranykor EP; Quaestor EP; Vitális EP; Generáli EP; Adoszt EP; Allianz Hungária Ep; Wellness EP; Servius EP; Életút EP.

Részletes leírás

(Figyelem! Online vásárlásban tapasztalatlan ügyfeleink akár emailben is elküldhetik a megrendelésüket az alábbi címre: medibon@medibon.hu)

Napjainkban egyre több fiatal felnőtt küzd táplálkozási zavarral, és sajnos a gyermekek között sem ritka probléma ez. Az erre vonatkozó statisztikák szerint a kicsik 25-35%-a érintve van a problémában. 

Sajnos sok szülő siklik el a jelenség felett anélkül, hogy orvoshoz, szakértőhöz fordulna gyermekével. 

Felelősségteljes szülőként vedd komolyan az olyan intő jeleket, melyek zavarra figyelmeztethetnek gyermeked evési szokásaiban.

Nem ritka, hogy felnőttként viccesnek találjuk gyermekünk ízlését, és jót derülünk rajta, milyen válogatós a kicsi. De az fel sem merül bennünk ilyenkor, hogy a jelenség mögött gyakran probléma áll. 

Ahogyan az étvágytalanság, a zabálás, az össze-vissza evés sem jelentenek kiegyensúlyozott táplálkozást. A másik véglet, amikor úgy véljük, gyermekünk nem eszik eleget, ezért folyton tukmáljuk rá az ételt.

A fogantatástól számított első 1000 nap során alakul ki az elhízásra való hajlam, ami egész életünk egészségére kihatással van. Felmérések szerint a gyermekkorban túlsúlyosak vagy elhízottak 60%-a felnőttkorban is súlyproblémával fog küzdeni. A 3 évnél fiatalabb gyerekek 80%-a túl sok cukrot fogyaszt.

Ajánlatunkkal a neves Benyovszky Orvosi Központban végzik el a gyermeked obezitológiai kivizsgálát, amit Dr. Szamosi Tamás gyermekgyógyász végzi. 

Az obezitológiai vizsgálat menete

Az orvos felveszi az anamnézist, hogy kiderítse, mikor, miért vette kezdetét az evészavar vagy a hízás, ha szükséges további vizsgálatokat rendel el (pl. vérvétel, ultrahang stb.). Megállapítja, hogy milyen kezelésre van szüksége (esetleg gyógyszeres vagy elegendő a diéta, vagy mozgás attól függ, mi az anamnézis). 

A vizsgálat feltárja, hogy a gyermek testsúlyzavarai életmódbeli vagy genetikai tényezőkre vezethetőek-e vissza.

Néhány szó a gyermek obezitológiáról

Általában minden olyan panasszal foglalkozik, ami a fejlődő szervezetek normális életét zavarja, ami a szülő véleménye alapján hirtelen, vagy folyamatosan hátrányosan megváltozott (pl. alacsony növés, elhízás, hirtelen fogyás, elmaradt súlynövekedés, zsír- és szénhidrát anyagcserezavarok). 

Elsősorban a gyermekek kóros elhízásával foglalkozik. Sokszor ezeket a gyerekeket helytelenül endokrinológushoz küldik, miközben az obezitológus a probléma valódi szakértője. 

Miért ne vedd félvállról gyermeked evési szokásait?

Amennyiben sem az elhízás, sem a különböző evészavarok nincsenek kezelve gyermekkorban, a későbbiek folyamán súlyos következményekhez vezethetnek. Az evészavar serdülőkorban anorexiába, bulimiába torkolhat, míg az elhízás valamennyi civilizációs betegség (cukorbaj, szív-és érrendszeri megbetegedések) kockázatát nagymértékben megnöveli.

1980 óta közel háromszorosára nőtt az elhízottak száma, amely mára meghaladja a 600 milliót. Európában minden második felnőtt és minden harmadik gyerek súlyproblémával küzd. Magyarország a szűkebb régión és az Unión belül is az egyik legrosszabb statisztikával rendelkezik.

Tegyél meg mindent, hogy gyermeked evészavara, esetleges súlyproblémája ne növelje később sem a negatív statisztikát!

Kíméld meg gyermeked az evési zavarok később jelentkező komoly következményeitől. Tegyél érte ezzel a vizsgálattal!

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

Benyovszky Orvosi Központ 

Bejelentkezés hétfő-péntek 9:00-17:30-ig az alábbi telefonszámokon: +36 1 786 3045, +36 30 336 5161

Vizsgálat: csütörtök 14:00 - 17:00-ig. (A vizsgálatot az egyeztetett időpont előtti napokon, legkésőbb 24 órával a kezdés előtt mondhatod le.)

WEBOLDAL

Beváltás helye

1089 Budapest,
Benyovszky Móric utca 10.

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

Professzionális laboratóriumi szűrőcsomag, előleggel a Budai Magánorvosi Centrumban

Professzionális laboratóriumi szűrőcsomag, előleggel a Budai Magánorvosi Centrumban

Érték:

Megtakarítás:

30 000 Ft

6 000 Ft

Előleg:

4 800 Ft

20%

Hátralévő idő:

3 nap 11:56:04

Vásárlók száma: 128

Megkaptuk a kedvezményt!

Kombinált UH csomag, azaz 4 ultrahang vizsgálat 1-ben a Benyovszky Orvosi Központban előleg

Kombinált UH csomag, azaz 4 ultrahang vizsgálat 1-ben a Benyovszky Orvosi Központban előleg

Érték:

Megtakarítás:

85 700 Ft

43 800 Ft

Előleg:

8 400 Ft

51%

Hátralévő idő:

5 nap 11:57:02

Vásárlók száma: 117

Megkaptuk a kedvezményt!

Csak Hölgyeknek!

10 alkalmas 15 kezelésből álló speciális Physiomins fogyókúrás testkezelő program előleg

10 alkalmas 15 kezelésből álló speciális Physiomins fogyókúrás testkezelő program előleg

Érték:

Megtakarítás:

109 900 Ft

65 910 Ft

Előleg:

13 190 Ft

60%

Hátralévő idő:

5 nap 11:57:02

Vásárlók száma: 10

Megkaptuk a kedvezményt!