Tudd meg pontosan, mi hiányzik belőled:<br />
A szervezet vitamin és ásványi anyag ellátottságának laborvizsgálata a hiánybetegségek elkerülése érdekében.

Tudd meg pontosan, mi hiányzik belőled:
A szervezet vitamin és ásványi anyag ellátottságának laborvizsgálata a hiánybetegségek elkerülése érdekében.

Tegyük fel, hogy évek óta dolgozol egy kirakón, egy puzzle-képen. Egyszer csak elfogynak az elemek, a kép mégsincs kész, mert bizonyos részek hiányoznak. Te így is teljesnek éreznéd? Ugye, nem? Ezért a szervezeted vagy az EGÉSZséged sem lehet teljes, ha bizonyos ásványi anyagokban, nyomelemekben vagy vitaminokban hiányt szenved. Az ajánlatunk segít kideríteni mire van szükséged a teljességhez.

Rendelkezünk a Net-Jog biztonságos vásárló hely minősítésével, plusz BARÁTSÁG-GARANCIÁval is.

Érték:

Megtakarítás:

17 700 Ft

7 710 Ft

Kedvezményes ár:

9 990 Ft

44%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma: 16

Megkaptuk a kedvezményt!

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2020.03.09. - 2020.07.31.

A Medibon bón tartalma:
1 fő részére szóló vitaminok, ásványi anyagok vizsgálata laborcsomag

A csomag tartalma: Kálcium, Magnézium, Foszfát, Nátrium, Kálium, Klór, Vas, Réz, Cink, Vérkép, Vizelet, Vérvételi díj.

Éhgyomri vérvétel., az eredmények kiadása 8-12 munkanap.

Szakértői lelet is kérhető a helyszínen fizetve 4500 Ft-ért (ez +2-4 napot jelent a lelet elkészültében).

A helyszínen fizetve 10% kedvezménnyel a B12, folsav, és a D-vitamin szintet is felmérik.

Lényeges: A bónt egészségpénztári kártyával nem lehet fizetni, viszont a vizsgálat után, a szolgáltató tud olyan számlát kiállítani amely elszámolható az Egészségpénztárakkal.

Részletes leírás

(Figyelem! Online vásárlásban tapasztalatlan ügyfeleink akár emailben is elküldhetik a megrendelésüket az alábbi címre: medibon@medibon.hu)

Ajánlatunk révén biztos alapokra helyezheted az egészséged, azáltal, hogy pontos képet kaphatsz arról, miben szenved hiányt a szervezeted, illetve, mi az, ami esetleg „túlteng” benned. Ezt a vizsgálatot napjaink rohanó életmódja mellett, mindenkinek el kellene végeztetnie a teljesebb élethez.

Most a Gellért Medical Laborban vehetsz részt egy nyomelemek és ásványi anyagok laborvizsgálaton. Az éhgyomri vérvételt követően, az eredmények 8-12 munkanapon belül elkészülnek. Ezek tükrében pedig világosan látod majd, mi kell ahhoz, hogy kicsattanó életerővel bírj.

Különbség az ásványi anyagok és a nyomelemek között

Alapvetően az különbözteti meg egymástól az ásványi anyagokat és nyomelemeket, hogy milyen mennyiségben vannak jelen a szervezetben. Előbbiek nagyobb mennyiségük okán viszonylag könnyebben fellelhetők, utóbbiakat azonban csak nyomokban lehet kimutatni, azaz nagyon kevés van belőlük testünkben. Innen ered az elnevezés. 

Az ásványi anyagokat makroelemeknek is nevezik, a nyomelemeket pedig mikroelemeknek (vas; cink; réz; kalcium; magnézium; foszfát). A legtöbb hiánybetegséget a nem megfelelő táplálkozás okozza.

Így például a vashiány is elsősorban táplálkozási elégtelenség következtében lép fel. Magyarországi adatok szerint a vasbevitel nem fedezi a szükségletet, és főleg a nők körében kell vashiánnyal számolni. Ez vérszegénységhez, fáradékonysághoz, az ellenálló képesség csökkenéséhez, fokozott fertőzésveszélyhez vezet. 

A cink hiánya is elsődlegesen az elégtelen táplálkozásnak róható fel. Magyarországi adatok szerint ez esetben is különösen a nők körében kell cinkhiánnyal számolni, de a határértékhiány (amikor a bevitel éppen a szükséglet szintjén, vagy kicsivel alatta van) a férfiaknál is gyakran előfordul. Cinkhiány esetén, annak mértékétől függően bőrgyulladás, hajhullás, immunológiai rendellenességek, növekedésbeli elmaradás, étvágycsökkenés, a nemi mirigyek csökkent működése lép fel. 

A rézhiánynak van egy öröklődő formája (Menkes-betegség), de ennél lényegesen gyakoribb a táplálkozási eredetű rézhiány. Rézhiányban a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, és vérszegénység alakul ki. Emellett gyengül az immunválasz, csökken az érfalak rugalmassága, növekszik a vér koleszterin-szintje, ami az érelmeszesedés egyik hajlamosító tényezője. Magyarországi becslések szerint a rézhiány mindkét nemben 10% körüli arányban fordul elő. A határértékhiány ennél nagyobb tömegeket érinthet.

A szervezetben a sejt közötti és sejten kívüli tér kalcium szintjének állandóságát az endokrin, hormonális rendszer biztosítja. Bő kalcium ásványi anyag tartalmú táplálék esetén a fokozott kalciumbevitel megemeli a vér kalciumszintjét, mire a pajzsmirigy a kalcitonin nevű hormon kiválasztásával válaszol. A hormon hatására nő a kalcium ásványi anyag csontokba való beépülése, ezáltal a vér kalciumszintje csökkenhet, a kalcium ásványi anyag pedig raktározódik a csontokban. A kalcium ásványi anyag bélből való felszívódása a D-vitamin ellátottságtól és a szervezet aktuális igényétől függ. A D-vitamin hatására fokozódik a kalcium felszívódása a bélrendszerből, a szervezet tehát képes általa növelni a kalcium ásványi anyag készletét, ha a táplálék elég kalciumot tartalmaz. 

A magnézium ásványi anyag, mint kation a szervezetben részt vesz a fogak és csontok felépítésében, továbbá szerepe van az ingerület (szinapszisok: ingerület átadásának helye, ingerület átadása egyik sejtről a másikra) átvezetésében, így az ideg és izomműködésben (megterhelő idegi vagy izommunka esetén ajánlott a plusz Mg ásványi anyag bevitel, ha a táplálkozás nem fedezi bőségesen a magnéziumszükségletet). 

A foszfát alapvető szerepet játszik a sejtek anyagcseréjében, és a sejtek életjelenségeinek szabályozásában. Csontjaink nagy mennyiségben tartalmaznak foszfátot, hidroxi-apatit kristály formájában. A keringésben a foszfát komplexet képez a kalciummal. A foszfát a vékonybélből szívódik fel, ezt a D-vitamin fokozza. A foszfát a vesében ugyan kiválasztódik, de a vizelet képzése során folyamatosan nagyrészt visszaszívódik. A kalcium koncentrációját növelő parathormon a foszfát koncentrációját csökkenti a visszaszívódás gátlásával. Így a hormon növeli a vérben a szabad kalciumion koncentrációját. Bizonyos gyógyszerek befolyásolják a foszfát koncentrációját (D-vitamin, glukóz infúzió, savlekötők).

Mind az ásványi anyagok, mind pedig a nyomelemek, a teljes és egészséges élet alapelemei. Ha a szervezetedben felborul az egyensúlyuk, vagy hiány keletkezik, annak következményei vannak az egészségedre nézve. Ne vedd félvállról!

Ha testileg-lelkileg összhangban akarsz lenni az élettel, akkor járj utána, mi az, amit pótolnod kell, hogy teljesebb, örömtelibb életet élhess, és minden rendben legyen a közérzeteddel is. Ajánlatunk ebben segít, kérd még ma!

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

Gellért Medical Labor

A vizsgálatra kizárólag email-en lehet időpontot foglalni: info@gellertlabor.hu

Más kedvezménnyel nem összevonható. Kérjük a kinyomtatott bónodat vidd magaddal a vizsgálatra. Az időpont legkésőbb 3 munkanappal előtte mondható le, amennyiben nem kerül időben lemondásra, a következő alkalommal 5.000 Ft plusz költség kerül felszámításra, melyet a helyszínen készpénzben kell kifizetni. 

WEBOLDAL

Beváltás helye

Gellért Medical Labor
1114 Budapest,
Kemenes u. 4., fszt. 4.

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

Bázis főorvosi kardiológiai kivizsgálás csomag, Dr. Bőhm Tamás kardiológus főorvossal

Bázis főorvosi kardiológiai kivizsgálás csomag, Dr. Bőhm Tamás kardiológus főorvossal

Érték:

Megtakarítás:

38 000 Ft

11 010 Ft

Kedvezményes ár:

26 990 Ft

29%

Hátralévő idő:

2 nap 8:00:36

Vásárlók száma: 6

Megkaptuk a kedvezményt!

Vámpírszérum kezelés (PRP kezelés) a teljes arcra-, nyakra-, dekoltázsra, ORVOS SPECIALISTÁVAL

Vámpírszérum kezelés (PRP kezelés) a teljes arcra-, nyakra-, dekoltázsra, ORVOS SPECIALISTÁVAL

Érték:

Megtakarítás:

154 000 Ft

57 100 Ft

Kedvezményes ár:

96 900 Ft

37%

Hátralévő idő:

1 nap 8:00:37

Vásárlók száma: 5

Megkaptuk a kedvezményt!

Féléves, online jobb agyféltekés novella és meseíró kurzus

Féléves, online jobb agyféltekés novella és meseíró kurzus

Érték:

Megtakarítás:

55 000 Ft

30 000 Ft

Kedvezményes ár:

25 000 Ft

55%

Hátralévő idő:

1 nap 8:00:37

Vásárlók száma: 4

Megkaptuk a kedvezményt!