Inzulinrezisztens vagy? Időben kiderülhet és ezzel megelőzhetővé válik a cukorbetegség is! 2 pontos inzulinrezisztencia szűrés + Validált lelet + Főorvosi kiértékelés

Inzulinrezisztens vagy? Időben kiderülhet és ezzel megelőzhetővé válik a cukorbetegség is! 2 pontos inzulinrezisztencia szűrés + Validált lelet + Főorvosi kiértékelés

Valahol félelmetes dolog az emberi szervezet. Sokszor látszatra semmi bajunk, csak indokolatlanul fáradtnak érezzük magunkat, émelygünk, és bizonyos helyzetekben erőt vesz rajtunk a szédülés.Ilyenkor még csak orvoshoz sem fordulunk, hanem inkább szedünk valami táplálék kiegészítőt, és próbálunk többet aludni, de ez sem segít.

Érték:

Megtakarítás:

26 300 Ft

13 310 Ft

Kedvezményes ár:

12 990 Ft

51%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma: 11

Megkaptuk a kedvezményt!

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2017.09.29. - 2017.12.08.

A Medibon bón tartalma: 
1 fő részére 2 pontos Inzulin rezisztenciaszűrés 
(kétszeri vérvétel, kétszeri inzulinmérés)
Teljes vérkép
Validalt lelet
Orvosi kiértékelés, konzultáció

Az első inzulinmérés éhgyomorra történik,a második 120 perc elteltével, szőlőcukor elfogyasztása után.

+ Medibon kedvezmény - helyszínen történő 3000 Ft ráfizetéssel igényelhető a 3 pontos, azaz a 60 perces is az éhgyomri és a 120 perces közé.

 A mennyiségi vérkép vizsgálatából kiderülhet vérszegénység, gyulladással fertőzéssel járó állapotok HbA1c

Részletes leírás

Nem véletlen, hogy, amikor hasonló tünetekkel végül mégis felkeressük a háziorvost, ő szinte rögtön beutal minket egy laborvizsgálatra. Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a vérünkben mindennek nyoma van, ami a szervezetünkben zajlik, és a még tünettel nem jelentkező betegségek is időben „fülön csíphetők” egy alapos vérvizsgálattal.

Mai bónunk egy különleges, és sok mindenre kiterjedő szűrést hozott el Neked, egy 2 pontos inzulinrezisztencia vizsgálat révén. Ennek során kétszer kerül sor vérvételre, és kétszer mérik meg szervezetedben az inzulint. Elsőként éhgyomorra, majd bizonyos mennyiségű glükóz elfogyasztása után 120 perc múlva újra. Az így kimutatható teljes vérkép alapján többek között, pontosan megállapítható a vérszegénység, kimutathatóvá válnak a gyulladással, fertőzéssel járó állapotok.

Az inzulinrezisztencia azt jelenti, hogy az olyan inzulin-érzékeny szövetek, mint a máj, az agy, az izomszövet, zsírszövet inzulin jelenlétében a normálisnál kevesebb glükózt képesek csak felvenni.

Szervezetünk egészséges működése szempontjából létfontosságú, hogy milyen vércukorszinttel rendelkezünk. Az inzulin komoly szerepet tölt be a vércukorszint szabályozásában, és hormonként segíti elő, hogy a sejtjeinkbe beépüljön az azokat tápláló cukor.

Ha inzulinrezisztencia lép fel, akkor a sejtek „koplalnak”, mivel ebben az esetben a sejt felszínén képződő inzulin-receptorokhoz az inzulin csak gyengén képes kapcsolódni. Emiatt lényegesen több inzulinnak kell jelen lennie a vérben ahhoz, hogy a sejt bekebelezhesse a cukrot.

Annak ellenére, hogy rendkívül gyakori betegségről van szó, mégis sokszor későn derül rá fény, mivel vércukorszint-vizsgálatkor az orvosok sokszor eleve nem kérik az inzulinszint analízisét. Ez komoly probléma, hiszen előfordulása még a cukorbetegségnél is gyakoribb.

Legtöbb esetben már csak, akkor derül ki a baj, amikor tünetei is vannak, és a nőgyógyász vagy az endokrinológus elsősorban menstruációs zavar, meddőség, petefészekciszta, szőrösödés, túlsúly vagy depresszió miatt inzulinrezisztenciára kezd gyanakodni. Ez a betegség elsősorban a hölgyeket sújtja, és túlsúly esetén már egész fiatalkorban is jelentkezhet.

Az inzulinrezisztenciát elsősorban az okozza, hogy a sejtek inzulin-receptorai nem megfelelően alakulnak ki, vagy nem működnek jól. Sok esetben genetikai eredetű a dolog. Esélyét szintén tovább növeli, ha családon belül előfordult már 2-es típusú cukorbetegség. És persze a mozgásszegény életmód, a gyorséttermi koszt, illetve a D-vitamin hiánya tovább emeli a kockázatot.

A gyomor- és bélrendszeri, emésztőszervi bajok, a pajzsmirigy alulműködése, a tejcukor- és gluténérzékenység, és minden olyan tényező, ami kapcsolatba kerülhet a szénhidrát-anyagcserével, többlet terhet ad a sejteknek, így azok receptorait terhelve, szintén inzulinrezisztencához vezethet.

Számos tünete lehet a már felsorolt női rendellenességeken túl, a fokozott szőrösödés, a haj hullása, a túlsúly, állandósult rossz hangulat, fáradtság, belső nyugtalanság szintén inzulinrezisztenciát jelezhetnek. Az inzulinrezisztencia leggyakoribb tünetei: látásromlás, lassú sebgyógyulás, zsibbadás, fáradékonyság. 

Az Orvosdiagnosztikai Központ laborjában nem csak a vércukorszintedet határozzák meg a vizsgálat során, hanem a véred inzulinszintjét, és az inzulin-elválasztás mértékét is. Ehhez alapértékként megvizsgálják a véred éhgyomori cukor- és inzulinszintjét, majd ezt követően kb. 75 gramm, vízben oldott szőlőcukrot itatnak Veled, és a 120. percben újra vért vesznek, hogy így is megvizsgálják.

Ennek eredményeképpen az orvos két „grafikon” alapján látja a vércukorszintedet és az inzulinszintedet, és képes meghatározni, hogy inzulinrezisztens vagy-e.

Nagyon fontos az az eredmény, amit itt kapsz, mert ha valóban inzulinrezisztens vagy, jobban oda kell figyelned az életmódodra, különben pár éven belül nagy eséllyel jelentkezhet nálad a 2-es típusú cukorbetegség. A nem megfelelően kezelt cukorbetegség számos súlyos szövődménnyel járhat: veseproblémák, meddőség, szembetegségek, szív- és érrendszeri panaszok, idegrendszeri károsodás, fekélyek, tályogok kialakulása.

Az Orvosdiagnosztikai Központban az eredmények tükrében hasznos és betartható tanácsokat is fogsz kapni, hogy elkerülhess minden későbbi komolyabb panaszt. A validált leletet és orvosi konzultációt is tartalmazza a bónod. 

Szerencsére megfelelő odafigyelés mellett az inzulinrezisztencia gyógyulási esélye 70-80 százalékos. Vedd komolyan az egészséged, vizsgáltasd ki a véred, és legyél mindig jól!

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

Orvosi Diagnosztika és Fizioterápia

A vizsgálatra ezen a számon tudsz időpontot egyeztetni:
+36 (20) 982 81 75

Fontos! (a viszgálatra éhgyomorra kell érkezni)

WEBOLDAL

Beváltás helye

1066 Budapest,
Oktogon tér 4.

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

10 alkalmas Kombinált fogyasztó bérlet

10 alkalmas Kombinált fogyasztó bérlet

Érték:

Megtakarítás:

120 000 Ft

70 100 Ft

Kedvezményes ár:

49 900 Ft

58%

Hátralévő idő:

3 nap 17:59:33

Vásárlók száma: 1

Megkaptuk a kedvezményt!

Laborvizsgálatcsomag Férfiaknak
Seprűvéna kezelés mindkét teljes lábon, professzionális E-light technológiával.

Seprűvéna kezelés mindkét teljes lábon, professzionális E-light technológiával.

Érték:

Megtakarítás:

69 990 Ft

50 000 Ft

Kedvezményes ár:

19 990 Ft

71%

Hátralévő idő:

10 nap 17:59:26

Vásárlók száma: 32

Megkaptuk a kedvezményt!