Amikor a szervezeted önmaga ellen fordul. Többlépcsős autoimmun laborvizsgálat a Gellért Medical Laborban, most 7990 Ft előleggel! (helyszínen fizetendő: 24.000 Ft)

Amikor a szervezeted önmaga ellen fordul. Többlépcsős autoimmun laborvizsgálat a Gellért Medical Laborban, most 7990 Ft előleggel! (helyszínen fizetendő: 24.000 Ft)

Amikor betegségektől tartunk, fel sem merül bennünk, hogy akár a saját testünk is lehet a támadó. Ma már nem ismeretlenek az autoimmunbetegségek, melyek során a a saját immunrendszerünk dönti romba az egészségünket. A vérben már nagyon korán nyoma van a testben bekövetkező változásoknak, így a laboratóriumi vérvizsgálat az, amivel idejében elejét vehetjük a komolyabb kóroknak.

Érték:

Megtakarítás:

61 050 Ft

29 060 Ft

Előleg:

7 990 Ft

48%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma / Kedvezmény:

0/1

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2022.04.10.-ig

A  Medibon bón tartalma:

1 fő részére szóló többlépcsős autoimmun laborvizsgálat, érthető grafikai leletmagyarázóval. 

Az antitestek vizsgálata időigényes, a lelet 20-25 munkanapon belül készül el.

FONTOS: az ajánlat kedvezményes ára 31.990 Ft, az előleg 7990 Ft, ezért a helyszínen fizetendő: 24.000 Ft

A vérvételi csomag tartalma: Vérkép; Süllyedés; CRP- C reaktív protein; RF – Reuma faktor; Májfunkció (GOT,GPT, GGT, LDH, ALP); Vesefunkció (Karbamid, kreatinin, eGFR); Összfehérje; Albumin; ELFO (fehérje); Vas; Transzferrin; Vizeletvizsgálat üledékkel; ANA szűrés; Anti-TPO és Anti-tireoglobulin (mindkettő a pajzsmirigy antitest, tehát az autoimmun eredetű pajzsmirigy betegség diagnosztizálásában fontos); Pancreas szigetsejt elleni antitest; Endomysium elleni antitest;  Érthető leletmagyarázat; Vérvételi és adminisztrációs költség. 

+ 6000 Ft-ért kérhető a szakértői véleményezés a helyszínen fizetve (a szakértői véleményben összefoglalják, hogy a jelzett panaszok és a kapott laboreredmények hogyan viszonyulnak, felmerülhet-e gyanú autoimmun folyamatra, esetleg más, pl. gyulladás áll-e háttérben. +3-5 nap

A vizsgálat kizárólag vérvétel útján készül, melyre éhgyomorra szükséges érkezni.

Részletes leírás

Fontos megjegyezni, hogy nincs általános, mindent eldöntő autoimmun betegségekre irányuló laborvizsgálat. Csak konkrét autoimmun betegségre jellemző autoimmun vizsgálatok vannak.

Az autoimmun betegségek lehetnek:

szisztémás (lupus, Sjögren, reumatoid artritisz, kevert kötőszöveti betegség, foszfolipid szindróma, vaszkulitisz, myositis, scleroderma);

szervspecifikus (Hashimoto, diabétesz, Graves szindróma, gyulladásos bélbetegségek, autoimmun májgyulladás).

A szisztémás autoimmun betegség azt jelenti, hogy a szervezet egészét érinti, míg a szervspecifikus egy szervre irányul. Mindkét állapotnak megvannak a saját, vizsgálandó antitestjei.

Az autoimmun betegségekben közös, hogy sokáig lappangva maradhatnak, felismerésükre van, hogy évek vagy évtizedek múltán kerül sor.

Nem csak genetikai faktorok, hanem környezeti hatások is szerepet játszanak abban, hogy a betegség előjöjjön, és sajnos sok esetben egy vírusfertőzés, vagy egy oltásra adott válaszként jelenik meg. Van, amit a terhesség hoz elő, s van amit egy daganatos megbetegedés. Sajnos arra nincs válasz, hogy mi indítja be az autoimmun folyamatot egy adott testben, ha az évekig szunyókált.

Épp emiatt kellő figyelemmel kell legyünk testünk es egészségi állapotunk változásaiban, es szükség esetén kivizsgáltatni magunkat.

Milyen panaszoknál illetve tüneteknél merülhet fel autoimmun betegség?

Ezek megítélése szubjektív, de vannak olyan tünetek (betegségek) amiket visszavezetve végül autoimmunitás igazolódik. Pl. vetélés, trombózis, ér gyulladás, herpesz...stb)

A tünetek szerteágazóak, épp emiatt fokozott óvatossággal és körültekintéssel kell vizsgálódni. Egyik-másik panasz sok kórképbe beilleszthető, összetéveszthető.

Autoimmun betegség gyanúja esetén (mindaddig míg nem derül ki pontosan mit is keresünk) lehet végezni olyan laborvizsgálatokat, amik az összkép alapján felvethetik az autoimmun állapot lehetőséget. Tudást adunk a szakorvos részére, aki a laborlelet és a panaszok, fizikális vizsgálat ismeretében tudja a pácienst a megfelelő irányba terelni.

Az autoimmun betegség lényege, hogy a szervezet önmaga ellen támad és a saját sejteit pusztítja. A laborcsomagot úgy állítottuk össze, hogy a jelzett antitestek kimutatásával segítséggel legyünk a cukorbetegség (pancreas szigetsejt elleni antitest), lisztérzékenység (Endomysium elleni antitest) reumatoid artristisz (Reuma faktor, CRP, ANA) lupus (ANA) felismerésében. Egyik paraméter pozitív vagy negatív eredménye nem zárja ki és nem támasztja alá az adott betegséget, mert azokat komplexen, együtt más diagnosztikai eszközökkel, fizikális vizsgálattal szabad értékelni.

A jelen vizsgálatokkal a leggyakoribb autoimmun betegségek kimutatásával keresik a választ a panaszokra. Az autoimmun betegségekre jellemző lehet a magas süllyedés, a vérképben vérszegénység, gyulladások, vashiány, ízületi panaszok esetén reuma faktor emelkedés.

Természetesen ettől eltérő eredmények is születhetnek attól függően, hogy mely betegségről beszélünk. Ilyenkor a jelen vizsgálatot szűrővizsgálatnak kell tekinteni, és a panaszok illetve a kapott laboreredmények ismeretében további célirányos vizsgálatokkal lehet az orvost segíteni a diagnózis felállításához.

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

Gellért Medical Labor

A vizsgálatra online bejelentkezéssel lehet időpontot foglalni: https://idopont.gellertlabor.hu/ (kicsit lefelé kell görgetni)

Érdeklődni ezen az email címen lehet: info@gellertlabor.hu

(a lefoglalt időpontot maximum 3 nappal előtte lehetséges lemondani, és módosítani, ha ezen belül történik, 5000 Ft plusz költséget kell fizetni)

WEBOLDAL

Beváltás helye

Gellért Medical Labor
1114 Budapest,
Kemenes u. 4., fszt. 4.

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

4 alkalmas, teljes kolon-hidroterápia kúra orvosi konzultációval előleg

4 alkalmas, teljes kolon-hidroterápia kúra orvosi konzultációval előleg

Érték:

Megtakarítás:

65 000 Ft

56 000 Ft

Kedvezményes ár:

9 000 Ft

86%

Hátralévő idő:

15 nap 17:10:32

Vásárlók száma: 11

Megkaptuk a kedvezményt!

Budai nőgyógyászati szűrőcsomag választható Női-Férfi szakorvossal, előleggel

Budai nőgyógyászati szűrőcsomag választható Női-Férfi szakorvossal, előleggel

Érték:

Megtakarítás:

29 000 Ft

24 410 Ft

Kedvezményes ár:

4 590 Ft

84%

Hátralévő idő:

5 nap 17:09:42

Vásárlók száma: 32

Megkaptuk a kedvezményt!

Alapos tüdőgyógyászati szűrés, légzésfunkciós vizsgálattal szakorvossal

Alapos tüdőgyógyászati szűrés, légzésfunkciós vizsgálattal szakorvossal

Érték:

Megtakarítás:

32 000 Ft

13 100 Ft

Kedvezményes ár:

18 900 Ft

41%

Hátralévő idő:

1 nap 17:10:46

Vásárlók száma: 3

Megkaptuk a kedvezményt!