Megérkezett a Pfizer-BioNTech 11. szállítmánya a COVID-19 elleni COMIRNATY vakcinából

2021.03.02. 00:00 Medibon

Megérkezett a Pfizer-BioNTech 11. szállítmánya a COVID-19 elleni COMIRNATY vakcinából

A megszokott és megbízható heti szállításoknak megfelelően, ma újabb, csaknem 115 ezer adag Pfizer-BioNTech COVID-19 elleni vakcina érkezett Magyarországra.  Ez már a tizenegyedik magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a 850 ezret.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett az országba, ezt követően minden héten újabb vakcina adagok érkeztek, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet. A március 2-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a nyolcszázötven ezret, ez több mint 430 ezer ember beoltására elegendő.

Koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt találják: 
https://www.pfizer.hu/hu/covid-19

Hozzászólások