Az SMA még mindig ritka, de már nem kezelhetetlen betegség

Az SMA még mindig ritka, de már nem kezelhetetlen betegség

2023.03.09. 00:00

A Ritka Betegségek Világnapján rendezett események a társadalmi esélyegyenlőségre, az egészségügyi ellátásra, valamint a ritka betegségben szenvedők számára a diagnózishoz és terápiákhoz való hozzáférésre hívja fel a figyelmet. Az esemény létrehozója az EURORDIS, mely több mint 65 ország betegszervezetét képviseli. A Ritka Betegségek Napját 2008 óta minden év február 28-án tartják (vagy szökőévekben 29-én) – hiszen ez az év legritkább napja.

19 mód, ahogy a tested szerelmet jelez

19 mód, ahogy a tested szerelmet jelez

2019.02.14. 10:00 Medibon

Valentin nap, és lassan érkezik a tavasz is. Nem túlzás, hogy ez az időszak sokaknak szerelmet hoz. Amikor a pillangók már nemcsak a réten hanem a gyomrodban is zsibonganak, zsong a fejed, és csak úgy dübörög a szív… A kapcsolatok elején a szerelem valóban nyomot hagy a testen, egy sor kémiai reakció indul útjára, amely eléri az egész idegrendszert és a hormonháztartás is. Cikkünkből megtudhatod, mi történik a testedben, amikor szerelmes leszel.

2023.02.25. Ritka Betegségek Világnapja - Nem is olyan ritka

2023.02.25. Ritka Betegségek Világnapja - Nem is olyan ritka

2023.02.17. 00:00

Hazánkban több mint 700 ezer ember szenved valamilyen ritka betegségben. Az immáron 16. alkalommal megrendezett Ritka Betegségek Világnapja hagyományos időpontja minden év februárjának utolsó hétvégéje. A ritka betegekkel foglakozó 60 civil szervezet, és ernyőszervezetük a RIROSZ örömmel várja az érintetteket a Világnapon. Az idei esemény is hibrid módon valósul meg, hogy azok is követhessék, akik valamiért akadályozottak a személyes részvételben.

Rákellenes Világnap – A döntés a Te kezedben van

Rákellenes Világnap – A döntés a Te kezedben van

2023.02.03. 00:00 Medibon

A nemzetközi Rákellenes Világnap kapcsán a Magyar Rákellenes Liga a daganatos betegségek megelőzhetőségére hívja fel a figyelmet! A szűrővizsgálatokon történő részvétel mellett, az egészséges életmód konkrét kockázatcsökkentő hatásait és a lehetséges tennivalókat is bemutatják, amihez készült egy magyar nyelvű, ingyenes, online tananyag. A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége pedig a Ligával közösen négy városban szervez ingyenes szűrővizsgálatokat és közös sétát.​