KÉPBE HOZNAK A STROKE UTÁNI REHABILITÁCIÓRÓL

KÉPBE HOZNAK A STROKE UTÁNI REHABILITÁCIÓRÓL

2023.09.07. 00:00

Videókampánnyal hívja fel a figyelmet a stroke következtében kialakuló izommerevség rehabilitációjára a Strokeinfó Alapítvány. A kisfilmben a szakmai megszólalók mellett három beteg történetét is bemutatják, szemléltetve, hogy megfelelő kitartással, rehabilitációval, teljes, egészséges életet élhetnek az érintettek. A videó célja növelni a tudatosságot és megértést a stroke és a spaszticitás kezelésével kapcsolatban.

Augusztusi allergiaszezon: így enyhíthetjük a tüneteket

Augusztusi allergiaszezon: így enyhíthetjük a tüneteket

2023.08.04. 00:00

Nem mindenkinek telik felhőtlenül az augusztusi nyár, sokan ekkor szenvednek a legjobban az allergiától, amelyet elsősorban a parlagfű, a feketeüröm vagy a libatopfélék pollenjei váltanak ki. Az antihisztamin tartalmú gyógyszer és a szteroidos orrspray mellett, amelyet orvos írhat fel, léteznek természetes módszerek a tünetek enyhítésére. Az étkezés, a mozgás, a gyógyteák, a levegőváltozás vagy a legapróbb hétköznapi praktikák is segíthetnek.

Vitamin-gyorstalpaló: A zsírban oldódók

Vitamin-gyorstalpaló: A zsírban oldódók

2023.12.19. 14:21 Medibon

A szervezetünk sok szempontból életre termett, ugyanakkor sok mindenben szüksége van a tudatos odafigyelésünkre, legyen szó a stresszt kordában tartó életvitelről, rendszeres testmozgásról különböző diétákról, vagy az olyan napi szintű dolgokról, mint a megfelelő ásványianyagok, vitaminok, nyomelemek bevitele. A vitaminhiányos állapot egyben a vitalitás halványulását, az életerő fogyatkozását, az immunrendszer védtelenségét vonja maga után.