Részletes leírás
(Figyelem! Online vásárlásban tapasztalatlan ügyfeleink akár emailben is elküldhetik a megrendelésüket az alábbi címre: medibon@medibon.hu)
Ahogy minden jó gyerek megtanulja, „az étel nem játék”. Valójában olyannyira nem az, hogy a szervezetünk számára nem megfelelő tápanyagok képesek megbetegíteni minket. De vajon mi a megfelelő számunkra és mi nem az?
Mindenképpen ajánlott szakember segítségét kérni, mert az ételintolerancia az allergiás betegségektől a tünetek alapján nehezen különíthető el, ezért sokaknál előfordulhat, hogy már réges-régen szenvednek a betegségtől, anélkül, hogy tisztában lennének azzal, hogy ételérzékenység okozza.
A tünetek kiváltó oka lehet maga az élelmiszer, az élelmiszer magas hisztamin tartalma vagy hisztamin felszabadító képessége illetve az élelmiszerek feldolgozása, érlelése, tartósítása során felszabaduló biogén aminok, valamint a tartósítószerek, adalékanyagok.
Kevesen tudják, de a napjainkban „divatos” laktóz és glutén érzékenység is ételintolerancia.
A következő tünetek bármelyike ételintoleranciára utalhat nálad:
- bőrtünetek: csalánkiütés, bőrpír, viszketés;
- emésztőrendszeri tünetek: hányinger, hányás, hasmenés, hasi görcsök, hasi puffadás, irritábilis bélszindróma (IBS);
- légzőszervi tünetek: tartós köhögés, asztmás légzés, hörghurut;
- egyéb tünetek: fejfájás, migrén, idegesség, ingerlékenység, szívdobogás érzése, ízületi fájdalmak, álmatlanság.
Ezzel a bónnal egy részletes ételintolerancia vizsgálaton vehetsz részt, melyet vérből végez 30 vagy 2 bónnal, akár 60 ételmintával az Orvosi Diagnosztika és Fizioterápia Központ orvosa.
Az intoleranciát okozó élelmiszer a szérumból az ALLEISASCREEN tesztekkel mutatható ki, a megemelkedett IgG4 szint alapján.
Az ALLEISASCREEN-ről: Az allergének egy tesztcsíkon vannak elhelyezve. Az allergén meghatározás különböző összetételű paneleken történik.
Hogyan végzik a vizsgálatot?
Vérvétel után a laboratórium a vért lecentrifugálja és a szérumból a tesztmetódusnak megfelelően elvégzi a vizsgálatot. A kapott teszteredmény kiértékelése után a kezelőorvos megkapja a leletet, amely tartalmazza a kvantitatív (mennyiségi), RAST osztályba sorolt és szöveges eredményt is.
A kezelőorvos az anamnézis és a diagnosztikai eredmények alapján javaslatot tesz a megfelelő diétára, amely betartása mellett hamar tünetmentesség érhető el. Ez az eliminációs diéta, amely azt jelenti, hogy a kérdéses élelmiszert ki kell iktatni az étrendedből az ajánlott időtartamra (min. 3 hónapra).
Végre egy megoldás, ami segít, hogy ne legyél védtelen a Benned zajló reakciókkal szemben. Columbo se tudná lefülelni a gyilkost, ha nem tudná mindig pontosan, hogy ki az. Tudd, meg számodra milyen ételek, összetevők okoznak gondot.
Hozzászólások