Tudd meg pontosan, mi hiányzik belőled:<br />
A szervezet vitamin és ásványi anyag ellátottságának laborvizsgálata a hiánybetegségek elkerülése érdekében.

Tudd meg pontosan, mi hiányzik belőled:
A szervezet vitamin és ásványi anyag ellátottságának laborvizsgálata a hiánybetegségek elkerülése érdekében.

Tegyük fel, hogy évek óta dolgozol egy kirakón, egy puzzle-képen. Egyszer csak elfogynak az elemek, a kép mégsincs kész, mert bizonyos részek hiányoznak. Te így is teljesnek éreznéd? Ugye, nem? Ezért a szervezeted vagy az EGÉSZséged sem lehet teljes, ha bizonyos ásványi anyagokban, nyomelemekben vagy vitaminokban hiányt szenved. Az ajánlatunk segít kideríteni mire van szükséged a teljességhez.

Rendelkezünk a Net-Jog biztonságos vásárló hely minősítésével, plusz BARÁTSÁG-GARANCIÁval is.

Érték:

Megtakarítás:

17 700 Ft

7 710 Ft

Kedvezményes ár:

9 990 Ft

44%

Hátralévő idő:

0 nap 0:00:00

Vásárlók száma: 16

Megkaptuk a kedvezményt!

Fontos tudnivalók

Beváltási határidő:
2020.03.09. - 2020.07.31.

A Medibon bón tartalma:
1 fő részére szóló vitaminok, ásványi anyagok vizsgálata laborcsomag

A csomag tartalma: Kálcium, Magnézium, Foszfát, Nátrium, Kálium, Klór, Vas, Réz, Cink, Vérkép, Vizelet, Vérvételi díj.

Éhgyomri vérvétel., az eredmények kiadása 8-12 munkanap.

Szakértői lelet is kérhető a helyszínen fizetve 4500 Ft-ért (ez +2-4 napot jelent a lelet elkészültében).

A helyszínen fizetve 10% kedvezménnyel a B12, folsav, és a D-vitamin szintet is felmérik.

Lényeges: A bónt egészségpénztári kártyával nem lehet fizetni, viszont a vizsgálat után, a szolgáltató tud olyan számlát kiállítani amely elszámolható az Egészségpénztárakkal.

Részletes leírás

(Figyelem! Online vásárlásban tapasztalatlan ügyfeleink akár emailben is elküldhetik a megrendelésüket az alábbi címre: medibon@medibon.hu)

Ajánlatunk révén biztos alapokra helyezheted az egészséged, azáltal, hogy pontos képet kaphatsz arról, miben szenved hiányt a szervezeted, illetve, mi az, ami esetleg „túlteng” benned. Ezt a vizsgálatot napjaink rohanó életmódja mellett, mindenkinek el kellene végeztetnie a teljesebb élethez.

Most a Gellért Medical Laborban vehetsz részt egy nyomelemek és ásványi anyagok laborvizsgálaton. Az éhgyomri vérvételt követően, az eredmények 8-12 munkanapon belül elkészülnek. Ezek tükrében pedig világosan látod majd, mi kell ahhoz, hogy kicsattanó életerővel bírj.

Különbség az ásványi anyagok és a nyomelemek között

Alapvetően az különbözteti meg egymástól az ásványi anyagokat és nyomelemeket, hogy milyen mennyiségben vannak jelen a szervezetben. Előbbiek nagyobb mennyiségük okán viszonylag könnyebben fellelhetők, utóbbiakat azonban csak nyomokban lehet kimutatni, azaz nagyon kevés van belőlük testünkben. Innen ered az elnevezés. 

Az ásványi anyagokat makroelemeknek is nevezik, a nyomelemeket pedig mikroelemeknek (vas; cink; réz; kalcium; magnézium; foszfát). A legtöbb hiánybetegséget a nem megfelelő táplálkozás okozza.

Így például a vashiány is elsősorban táplálkozási elégtelenség következtében lép fel. Magyarországi adatok szerint a vasbevitel nem fedezi a szükségletet, és főleg a nők körében kell vashiánnyal számolni. Ez vérszegénységhez, fáradékonysághoz, az ellenálló képesség csökkenéséhez, fokozott fertőzésveszélyhez vezet. 

A cink hiánya is elsődlegesen az elégtelen táplálkozásnak róható fel. Magyarországi adatok szerint ez esetben is különösen a nők körében kell cinkhiánnyal számolni, de a határértékhiány (amikor a bevitel éppen a szükséglet szintjén, vagy kicsivel alatta van) a férfiaknál is gyakran előfordul. Cinkhiány esetén, annak mértékétől függően bőrgyulladás, hajhullás, immunológiai rendellenességek, növekedésbeli elmaradás, étvágycsökkenés, a nemi mirigyek csökkent működése lép fel. 

A rézhiánynak van egy öröklődő formája (Menkes-betegség), de ennél lényegesen gyakoribb a táplálkozási eredetű rézhiány. Rézhiányban a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, és vérszegénység alakul ki. Emellett gyengül az immunválasz, csökken az érfalak rugalmassága, növekszik a vér koleszterin-szintje, ami az érelmeszesedés egyik hajlamosító tényezője. Magyarországi becslések szerint a rézhiány mindkét nemben 10% körüli arányban fordul elő. A határértékhiány ennél nagyobb tömegeket érinthet.

A szervezetben a sejt közötti és sejten kívüli tér kalcium szintjének állandóságát az endokrin, hormonális rendszer biztosítja. Bő kalcium ásványi anyag tartalmú táplálék esetén a fokozott kalciumbevitel megemeli a vér kalciumszintjét, mire a pajzsmirigy a kalcitonin nevű hormon kiválasztásával válaszol. A hormon hatására nő a kalcium ásványi anyag csontokba való beépülése, ezáltal a vér kalciumszintje csökkenhet, a kalcium ásványi anyag pedig raktározódik a csontokban. A kalcium ásványi anyag bélből való felszívódása a D-vitamin ellátottságtól és a szervezet aktuális igényétől függ. A D-vitamin hatására fokozódik a kalcium felszívódása a bélrendszerből, a szervezet tehát képes általa növelni a kalcium ásványi anyag készletét, ha a táplálék elég kalciumot tartalmaz. 

A magnézium ásványi anyag, mint kation a szervezetben részt vesz a fogak és csontok felépítésében, továbbá szerepe van az ingerület (szinapszisok: ingerület átadásának helye, ingerület átadása egyik sejtről a másikra) átvezetésében, így az ideg és izomműködésben (megterhelő idegi vagy izommunka esetén ajánlott a plusz Mg ásványi anyag bevitel, ha a táplálkozás nem fedezi bőségesen a magnéziumszükségletet). 

A foszfát alapvető szerepet játszik a sejtek anyagcseréjében, és a sejtek életjelenségeinek szabályozásában. Csontjaink nagy mennyiségben tartalmaznak foszfátot, hidroxi-apatit kristály formájában. A keringésben a foszfát komplexet képez a kalciummal. A foszfát a vékonybélből szívódik fel, ezt a D-vitamin fokozza. A foszfát a vesében ugyan kiválasztódik, de a vizelet képzése során folyamatosan nagyrészt visszaszívódik. A kalcium koncentrációját növelő parathormon a foszfát koncentrációját csökkenti a visszaszívódás gátlásával. Így a hormon növeli a vérben a szabad kalciumion koncentrációját. Bizonyos gyógyszerek befolyásolják a foszfát koncentrációját (D-vitamin, glukóz infúzió, savlekötők).

Mind az ásványi anyagok, mind pedig a nyomelemek, a teljes és egészséges élet alapelemei. Ha a szervezetedben felborul az egyensúlyuk, vagy hiány keletkezik, annak következményei vannak az egészségedre nézve. Ne vedd félvállról!

Ha testileg-lelkileg összhangban akarsz lenni az élettel, akkor járj utána, mi az, amit pótolnod kell, hogy teljesebb, örömtelibb életet élhess, és minden rendben legyen a közérzeteddel is. Ajánlatunk ebben segít, kérd még ma!

Beváltási információk:

Regisztrált felhasználóként, miután igénybe vetted a bónodat, kapsz egy e-mailt, melyben értékelheted az ajánlatot.

Gellért Medical Labor

A vizsgálatra kizárólag email-en lehet időpontot foglalni: info@gellertlabor.hu

Más kedvezménnyel nem összevonható. Kérjük a kinyomtatott bónodat vidd magaddal a vizsgálatra. Az időpont legkésőbb 3 munkanappal előtte mondható le, amennyiben nem kerül időben lemondásra, a következő alkalommal 5.000 Ft plusz költség kerül felszámításra, melyet a helyszínen készpénzben kell kifizetni. 

WEBOLDAL

Beváltás helye

Gellért Medical Labor
1114 Budapest,
Kemenes u. 4., fszt. 4.

Hozzászólások

Vissza az ajánlatokhoz

Figyelmedbe ajánljuk!

Nőgyógyászati vizsgálat-csomag mikrobiológiai kenetvizsgálattal a Benyovszky Orvosi Központban

Nőgyógyászati vizsgálat-csomag mikrobiológiai kenetvizsgálattal a Benyovszky Orvosi Központban

Érték:

Megtakarítás:

44 000 Ft

19 000 Ft

Kedvezményes ár:

25 000 Ft

43%

Hátralévő idő:

7 nap 23:48:05

Vásárlók száma: 119

Megkaptuk a kedvezményt!

Gasztroenterológiai vizsgálat csomag, hasi ultrahanggal, gasztroenterológus szaktekintéllyel

Gasztroenterológiai vizsgálat csomag, hasi ultrahanggal, gasztroenterológus szaktekintéllyel

Érték:

Megtakarítás:

47 000 Ft

17 000 Ft

Kedvezményes ár:

30 000 Ft

36%

Hátralévő idő:

17 nap 23:48:55

Vásárlók száma: 20

Megkaptuk a kedvezményt!

Enterográfiás kontrasztanyagos MR vizsgálat,  a betegbarát Radivert MR klinikán

Enterográfiás kontrasztanyagos MR vizsgálat, a betegbarát Radivert MR klinikán

Érték:

Megtakarítás:

78 900 Ft

10 000 Ft

Kedvezményes ár:

68 900 Ft

13%

Hátralévő idő:

3 nap 23:48:09

Vásárlók száma: 54

Megkaptuk a kedvezményt!