Miért tartunk -ennivalónak- egy babát?

2018.11.10. 19:00 Medibon

Miért tartunk -ennivalónak- egy babát?

Teljesen normális, sőt már tudományosan is alátámasztott az az érzés, amit Anyaként, akkor élünk át, amikor úgymond “meg tudnánk zabálni” a babánkat. 

"Zabálnivaló”, „fel tudnálak falni”, „de finom vagy” , „ egy ilyen pici lábujj nem fog hiányozni, jó?” Ilyen, és ehhez hasonló mondatokat rendszeresen lehet hallani a babákat körülvevő nőktől.

Gondoltad volna, hogy amikor egy anya játékosan megrágcsálja a pici, apró ujjakat, lábujjakat, azt egy teljesen természetes késztetésre teszi?

A tudomány rájött, hogy a nők, miért éreznek vágyat arra, hogy -szó szerint- ennivalónak találják az újszülött csecsemőket.

Az University of Montreal kutatása bizonyította be, hogy a csecsemők illata hasonló fiziológiai válaszreakciót vált ki az anyákban (és akár a babát körülvevő más emberkben is), mint egy éhezőben egy bemutatott finom étel látványa. A kutatás megállapította, hogy ez a megevés-vágy, egy evolúciós kötődés része.

A baba illata az agyban, ugyanolyan folyamatot indít be, mint más függőséget okozó dolog, mint például a drogok, az alkohol, vagy az ízletes ételek kívánása, vagyis ez a kényszer teljesen természetes folyamat. A természet nyilvánvalóan hihetetlenül okos: ezzel az a célja, hogy annyira erős kötődés jöjjön létre az újszülött iránt az őt körülvevő emberekben, amely kiváltja, hogy vigyázzanak rá, és segítsenek neki a túlélésben.

Anyaként, amikor egy puszit nem érzel elégnek a szereteted közvetítésére, de legszívesebben felfalnád kisbabádat, ne aggódj, nem csak Te vagy így ezzel, és az érzés nem abnormális. Az lenne a baj ha nem ezt éreznéd.

Ha érdekelnek a kedvezményes egészségügyi ajánlataink, kattints IDE, és görgess lefelé.

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Forradalom a rákdiagnosztikában!<br />
Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

Forradalom a rákdiagnosztikában!
Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

A PET-CT berendezéssel végzett diagnosztika egy olyan nagy érzékenységű vizsgálati módszer, ami már akkor figyelmeztethet kóros elváltozásra, amikor a daganatos megbetegedést a hagyományos módszerek még képtelenek feltárni. Az ideg- és elmebetegségek kezelésében is fontos szerepet játszik. Sok tekintetben életmentő vizsgálat.

Ne kezdj kezelésbe, amíg nem tudod, mi okozza a problémát! Tudnivalók a teljes testes MR vizsgálatról

Ne kezdj kezelésbe, amíg nem tudod, mi okozza a problémát! Tudnivalók a teljes testes MR vizsgálatról

Ha gerincsajgás, akkor hideg front, ha migrén, akkor meleg front, ha egyéb ízületi fájdalom, akkor eső lesz? Egyre többek számára ismerős a „két lábon járó időjós” fogalma, amikor a tested a legjobb időjárás-jelentő. A közhiedelemmel ellentétben ehhez sok esetben nem kellenek még csak az évek során beszerzett törések, sérülések sem, sőt megöregednünk sem muszáj ahhoz, hogy hasonló tüneteket tapasztalhassunk magunkon. De vajon, mi lehet a gyötrő szimptómák hátterében, hogyan járhatunk utána?

A pajzsmirigyrák tünetei

A pajzsmirigyrák tünetei

A pajzsmirigydaganat korai észlelése életmentő lehet, egyébként akár kézzel is kitapintható a probléma. Nézzük mit kell tudni a tüneteiről, a típusairól, a vizsgálatáról, és a kezeléséről.