A legveszélyesebb férfi betegségek első tünetei

2019.05.05. 18:15 Medibon

A legveszélyesebb férfi betegségek első tünetei

Óvd meg magad a súlyos betegségektől, következményeiktől, figyelj oda ezekre a tünetekre, és fordulj orvoshoz, ha észleled őket.

A legveszélyesebb férfi betegségek első tünetei

Köhögés
  • A tartós, 4 hétnél tovább tartó köhögéssel már orvoshoz fordulni, nincs mese. Pláne, ha az illető dohányzik, ha a köhögés légzési nehézségekkel jár, ha véres váladék felköhögésével jár. Ezek már lehetnek a leggyilkosabb ráktípus, a tüdőrák tünetei, vagy az olyan súlyos betegségé, mint például a COPD, azaz a krónikus bronchitis, ami az egyik fő halálozási tényező világszerte.
Vizeletürítési szokások megváltozása
  • Ha a megszokottnál sűrűbben kell vécére járni (pláne ha éjjelente), ha vizeletcsepegést tapasztalsz, ha az inger rendkívül sürgető, ha a vizeletürítés fájdalmas, nehézkes, orvoshoz kell fordulni, nincs mese. Ezek a tünetek utalhatnak megnagyobbodott prosztatára, vagy akár kialakuló prosztata daganatra is. 
Változások a heréken
  • A heréken tapintható kinövés, dudor, nehézség-érzet, vagy bármiféle más elváltozással orvoshoz kell fordulni, nincs mese. Ezek jelezhetnek bőrgyógyászati gondot, de akár már heredaganatot is.
Véres széklet / véres vizelet
  • A székletben, vagy a vizeletben észrevehető vér mindig komoly tünet, és nincs mese, még akkor is orvoshoz kell vele fordulni, ha nem jár fájdalommal! Utalhat gyulladás jelenlétére, vagy aranyérre, viszont a vese-, hólyag-, bélrendszeri daganatok egyik első tünete is ez.
Gyomorégés, nyelési nehézség
  • A gyomorégés, és a nyelési nehézség mindenkit érinthet, mert okozhatják nehéz ételek, stresszreakció, vagy egy egyszerű torokgyulladás. Ha viszont olyan egyéb tünetek is társulnak melléjük, mint a hányás, gyors fogyás, továbbá ha a nyelési nehézség tartóssá válik, nincs mese, orvoshoz kell fordulni, mert mindenképpen ki kell zárni a nyelőcső-, és a gyomordaganat lehetőségét.
Változások a szájban
  • Ha fehér vagy vöröses foltokat, nem gyógyuló sebet(sebeket), kinövéseket észlelsz a szádban (főleg ha az ínyen, vagy a száj sarkában), mindenképpen ajánlott orvosnak megmutatni, nincs mese. Érdemes tudni, hogy az íny vérzése, az ínybetegségek az egész szervezetben gyulladások kialakulásához is vezethetnek. Ezek a tünetek, pláne dohányosok esetében, jelezhetik a szájüregi daganatok kialakulását.
Fogyás, fáradékonyság, fájdalom
  • A legtöbb férfi ezeket a tüneteket nem veszi komolyan, holott ha a fogyás, a fáradékonyság, vagy a bizonytalan eredetű fájdalom hosszabb ideig tart, az valami rendellenességet jelezhet. A fertőzésektől a lelki betegségekig, mint amilyen a depresszió, de akár a hasnyálmirigy-, a gyomor- vagy a tüdődaganat tünetei is lehetnek. Az ilyen megszokottól látszólag ok nélkül eltérő jeleknek érdemes orvos segítségével utánajárni, nincs mese.

Ha érdekelnek a kedvezményes egészségügyi ajánlataink, kattints IDE, és görgess lefelé.

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Forradalom a rákdiagnosztikában!<br />
Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

Forradalom a rákdiagnosztikában!
Amit mindenkinek tudnia kellene az életmentő PET-CT vizsgálatról

A PET-CT berendezéssel végzett diagnosztika egy olyan nagy érzékenységű vizsgálati módszer, ami már akkor figyelmeztethet kóros elváltozásra, amikor a daganatos megbetegedést a hagyományos módszerek még képtelenek feltárni. Az ideg- és elmebetegségek kezelésében is fontos szerepet játszik. Sok tekintetben életmentő vizsgálat.

Hatékony megoldás az elhúzódó betegségek okainak feltárására: mellkasi, hasi és kismedencei kontrasztanyagos CT-vizsgálat!

Hatékony megoldás az elhúzódó betegségek okainak feltárására: mellkasi, hasi és kismedencei kontrasztanyagos CT-vizsgálat!

A telefonkönyvedben lassan több az orvosok telefonszáma, mint az ismerőseidé? A rendelőben már a takarító is a neveden szólít? Bizonyos egészségügyi panaszok okait nem mindig lehet gyorsan és egyszerűen feltárni. Ha több kezelés és vizsgálat is kudarcot vallott nálad, továbbra is visszatérő betegségek, krónikus tünetek gyötörnek, a háttérben ismeretlen eredetű gyulladások, gócok húzódhatnak meg, és gyengítik le napról napra egyre inkább a szervezetedet. 

Ne kezdj kezelésbe, amíg nem tudod, mi okozza a problémát! Tudnivalók a teljes testes MR vizsgálatról

Ne kezdj kezelésbe, amíg nem tudod, mi okozza a problémát! Tudnivalók a teljes testes MR vizsgálatról

Ha gerincsajgás, akkor hideg front, ha migrén, akkor meleg front, ha egyéb ízületi fájdalom, akkor eső lesz? Egyre többek számára ismerős a „két lábon járó időjós” fogalma, amikor a tested a legjobb időjárás-jelentő. A közhiedelemmel ellentétben ehhez sok esetben nem kellenek még csak az évek során beszerzett törések, sérülések sem, sőt megöregednünk sem muszáj ahhoz, hogy hasonló tüneteket tapasztalhassunk magunkon. De vajon, mi lehet a gyötrő szimptómák hátterében, hogyan járhatunk utána?