Több, mint 990 ezer adag COVID-19 elleni vakcinát szállított már a Pfizer-BioNTech Magyarországra

2021.03.10. 00:00 Medibon

Több, mint 990 ezer adag COVID-19 elleni vakcinát szállított már a Pfizer-BioNTech Magyarországra

A megszokott és megbízható heti szállításoknak megfelelően, ma további 120 ezer adag Pfizer-BioNTech COVID-19 elleni vakcina érkezett Magyarországra.  Ez már a tizenkettedik magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége átlépte a 990 ezer adagot. 

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett az országba, ezt követően minden héten újabb vakcina adagok érkeztek, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet. A március 9-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége átlépte a 990 ezer adagot, ami több mint 490 ezer ember kétszeri beoltására elegendő.

Koronavírussal kapcsolatos további híreinket itt találják:

https://www.pfizer.hu/hu/covid-19

Hozzászólások