Századunk egyik hatékony egészségforrása: a polarizált fény, mint terápia

2014.03.26. 14:20 A cikk a Sensolite és a Medibon együttműködésével jött létre

Századunk egyik hatékony egészségforrása: a polarizált fény, mint terápia

Magyarország tehetségeinek sokat köszönhet a világ: Mi találtuk fel a golyóstollat, a félautomata fényképezőgépet, a Rubik-kockát, a C-vitamint, a gyufát, és még számtalan, a világtörténelmet megváltoztató találmány fűződik magyar feltalálók, és zseniális tudósok nevéhez. Napjaink egyik univerzális módszere a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia, szintén egy magyar nevet dicsér. Fenyő Márta, biofizikus találmánya százezrek körében lett ismert és elismert.

Ez az óriási felfedezés, mely képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait, Sensolite fényágy néven vált ismertté.  Elődje, a Bioptron lámpa a ’80-as években született találmány, amely lokálisan alkalmazta a polarizáltfény-terápiát. A polarizáltfény-terápia teljes testfelületre kiterjesztett változata a Sensolite fényágy mára az Európai Unió területén bejegyzett, minősített orvostechnikai eszköz.

  • Hogyan hat a Sensolite fényterápia? 

A polarizált fény jótékony hatása a szervezet egészére hat. A tapasztalatok szerint fokozhatja a teljesítőképességed, javíthatja a közérzeted, serkentheti az ellenálló-képességed, csökkentheti a szorongást és a stresszes állapot okozta tüneteket, tehát alapvetően jobb életminőséget biztosíthat, és életkortól függetlenül bárki használhatja, csecsemő, kisgyermek, kamasz, felnőtt, és idősebb korosztály.Ha valamilyen kórokozó, betegség támadja meg a szervezeted, akkor a teljes testfelületre ható polarizált fény segítségével a kór akár anélkül győzhető le, hogy magát a kórokozót pusztítanánk, mivel a fényterápia a szervezeted természetes erejét mozgósítja javulás érdekében, így csak jót tesz, és nem okoz benned kárt.

  • Milyen esetekben célszerű alkalmazni a terápiát, és hol lehet igénybe venni?

Számos esetben alkalmazható eredményesen a Sensolite fényterápia, melyet országosan igénybe vehetünk a különböző Sensolite Egészségcentrumokban. A Sensolite fényágy prototípusa 2008 végén készült el. Az első Egészségcentrum 2009 júniusában nyitotta meg kapuit, azóta pedig 20 gyógyközpontban várják a természetes javulás híveit.  Ez a megoldás egyre népszerűbb a családok életében, rengetegen keresik fel az Egészségcentrumokat valamilyen felső légúti megbetegedéssel – legyen szó gyermekről vagy felnőttről.

Gyermekek esetében a közösségbe szoktatás időszaka, valamint az őszi-téli hónapok kritikusak, amikor a vírusos megbetegedések sűrűn „cserélnek gazdát” és mint ismert, sok családon ilyenkor végigszalad a betegséghullám. Az elsők között Dr. Madarasi Anna kezdte alkalmazni a terápiát, a Budai Gyermekkórház főorvosa saját osztályán kezdte a gyerekeket kezelni a teljes testes polarizáltfény-terápiával. A doktornő tapasztalatai egyértelműnek mondhatók: ha a kicsik a tanévkezdés előtt megelőzésképpen kezdik el a terápiát, jó eséllyel nem betegednek meg a közösségbe szoktatás időszakában, de ha mégis elkapnak valamit, lényegesen enyhébben jelentkezhetnek a tünetek és gyorsabban fel is gyógyulhatnak. Ez hatalmas segítség szülőnek és gyermeknek egyaránt!

  • Milyen problémákra nyújt gyógyírt?

A Sensolite Gyógycentrumok által nyújtott szolgáltatás a gyógyulás, javulás számos területén sikerrel alkalmazható, legyen szó bőrproblémákról, ízületi gondokról, légúti panaszokról, sebekről, haj- és fejbőr problémákról, vagy egyéb, a szervezet fokozott immunműködését megkívánó betegség kezeléséről.

A polarizált fény 1 cm-re hatol a testbe, így eléri a kapilláris erekben keringő vért, mely révén a szervezet egészében képes kifejteni hatását. A Sensolite polarizált-fényterápiás ágy segítségével valóban egyszerre kezelhető a teljes tested, szemben a Bioptron lámpával, ami csak lokálisan (azaz egyszerre csak egy kezelt területet érintve) hasznosítható.

Az 1980-as évek elején Fenyő Márta biofizikus és kutatócsoportja jött rá arra, hogy a polarizált fény valamennyi biológiai rendszer stimulálására képes, ennek alapján kifejlesztették az emberek kezelésére alkalmas polarizált fényt kibocsájtó lámpát, azóta pedig orvosok, kórházak, rendelőintézetek, magánrendelők és magánszemélyek nélkülözhetetlen gyógyító eszközévé vált. A Sensolite fényágy sikere az egész szervezet egy idejű kezelésében rejlik, hiszen így mennyiségi és minőségi előrelépést lehetett elérni az egészség megőrzése vagy visszaszerzése terén.  

Az Egészségközpontokban alkalmazott Sensolite polarizált-fényterápiás ágy kényelmes, megnyugtató környezetben biztosítja a kikapcsolódást. Igényesen kialakított, modern belső tér fogadja a gyógyulni, javulni vágyókat. A közel 1000 fényforrás segítségével előállított polarizált fény pedig gondoskodik a teljes test megfelelő kezeléséről. 

Fenyő Márta rengeteg saját tapasztalattal rendelkezik, hiszen egész családja és barátai is rendszeres „fényágy felhasználók”.  Íme a feltaláló saját tapasztalatai a terápiáról:

Önnek milyen esetekben segített a fényágy?

Jaj, nekem nagyon sokszor! Ifjabb koromban sokat kosárlabdáztam, a térd és bokasérülésekre oda se hederítettem, idősebb koromban pedig a mértéktelen, nagy síelések, és vad szörfözések során sok komoly térd sérülést, szalagszakadást szenvedtem. A bal térdemet például 8 alkalommal operálták, utoljára decemberben egy belső szalagszakadás miatt. Általában a műtétet követően fél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy sok-sok gyógytorna és óvatos erősödés után az illető legalább olyan jól tudjon mozogni, mint korábban. Közvetlenül a műtétet követően minden áldott nap befeküdtem a fényágyba, természetesen végeztem az előírt gyógytorna gyakorlatokat, és így már 1 hónap után lényegében tökéletesen tudtam használni a térdemet, minden sportot tudtam és tudok űzni, amit korábban (zumba, aerobik, úszás, jóga). 

A feltaláló, Fenyő Márta hitvallása tökéletesen igaz a Sensolite által képviselt értékekre: „Mindig segíteni és sohasem ártani, kizárólag építeni és soha nem rombolni!” Ennek a gondolatnak a mentén a fényterápia napjaink egyik leghatékonyabb gyógymódja, ami mellékhatásoktól mentesen természetes úton segíti az immunrendszered és a sejtjeid élettani funkcióit.

*** A cikkben megjelent egyes hatások tapasztalati adatokon alapulnak, azok tájékoztató jellegűek, a gyógyhatások tekintetében bővebb információt a www.sensolite.hu oldalon talál. Kérjük a konkrét kezelés előtt tájékozódjon honapunkon. 

Szeretnéd Te is kipróbálni és az egészséged szolgálatába állítani ezt a nagyszerű találmányt? Kattints IDE azajánlatunkért.

SENSOLITE FÉNY TERÁPIA,

Hozzászólások