A legveszélyesebb férfi betegségek első tünetei

2019.02.11. 19:15 Medibon

A legveszélyesebb férfi betegségek első tünetei

Óvd meg magad a súlyos betegségektől, következményeiktől, figyelj oda ezekre a tünetekre, és fordulj orvoshoz, ha észleled őket.

Ez a lista a férfiaknak szól, és olyan Hölgyeknek, akik törődnek fiukkal, társukkal, férjükkel helyettük is. A férfiassághoz hozzátartozik az egészség, hiszen lerobbanva, betegen, nem lehet helytállni az élet viharában, és nem lehet sikerrel megóvni a szeretteket. 

A legveszélyesebb férfi betegségek első tünetei

Köhögés
  • A tartós, 4 hétnél tovább tartó köhögéssel már orvoshoz fordulni, nincs mese. Pláne, ha az illető dohányzik, ha a köhögés légzési nehézségekkel jár, ha véres váladék felköhögésével jár. Ezek már lehetnek a leggyilkosabb ráktípus, a tüdőrák tünetei, vagy az olyan súlyos betegségé, mint például a COPD, azaz a krónikus bronchitis, ami az egyik fő halálozási tényező világszerte.
Vizeletürítési szokások megváltozása
  • Ha a megszokottnál sűrűbben kell vécére járni (pláne ha éjjelente), ha vizeletcsepegést tapasztalsz, ha az inger rendkívül sürgető, ha a vizeletürítés fájdalmas, nehézkes, orvoshoz kell fordulni, nincs mese. Ezek a tünetek utalhatnak megnagyobbodott prosztatára, vagy akár kialakuló prosztata daganatra is. 
Változások a heréken
  • A heréken tapintható kinövés, dudor, nehézség-érzet, vagy bármiféle más elváltozással orvoshoz kell fordulni, nincs mese. Ezek jelezhetnek bőrgyógyászati gondot, de akár már heredaganatot is.
Véres széklet / véres vizelet
  • A székletben, vagy a vizeletben észrevehető vér mindig komoly tünet, és nincs mese, még akkor is orvoshoz kell vele fordulni, ha nem jár fájdalommal! Utalhat gyulladás jelenlétére, vagy aranyérre, viszont a vese-, hólyag-, bélrendszeri daganatok egyik első tünete is ez.
Gyomorégés, nyelési nehézség
  • A gyomorégés, és a nyelési nehézség mindenkit érinthet, mert okozhatják nehéz ételek, stresszreakció, vagy egy egyszerű torokgyulladás. Ha viszont olyan egyéb tünetek is társulnak melléjük, mint a hányás, gyors fogyás, továbbá ha a nyelési nehézség tartóssá válik, nincs mese, orvoshoz kell fordulni, mert mindenképpen ki kell zárni a nyelőcső-, és a gyomordaganat lehetőségét.
Változások a szájban
  • Ha fehér vagy vöröses foltokat, nem gyógyuló sebet(sebeket), kinövéseket észlelsz a szádban (főleg ha az ínyen, vagy a száj sarkában), mindenképpen ajánlott orvosnak megmutatni, nincs mese. Érdemes tudni, hogy az íny vérzése, az ínybetegségek az egész szervezetben gyulladások kialakulásához is vezethetnek. Ezek a tünetek, pláne dohányosok esetében, jelezhetik a szájüregi daganatok kialakulását.
Fogyás, fáradékonyság, fájdalom
  • A legtöbb férfi ezeket a tüneteket nem veszi komolyan, holott ha a fogyás, a fáradékonyság, vagy a bizonytalan eredetű fájdalom hosszabb ideig tart, az valami rendellenességet jelezhet. A fertőzésektől a lelki betegségekig, mint amilyen a depresszió, de akár a hasnyálmirigy-, a gyomor- vagy a tüdődaganat tünetei is lehetnek. Az ilyen megszokottól látszólag ok nélkül eltérő jeleknek érdemes orvos segítségével utánajárni, nincs mese.

Ha érdekelnek a kedvezményes egészségügyi ajánlataink, kattints IDE, és görgess lefelé.

Hozzászólások

Figyelmedbe ajánljuk!

Onkológiai tanácsadás Dr. Székely Judit onkológus szakorvossal a Benyovszky Orvosi Központban
Allergia teszt 400 anyagra (ételek, tartósítószerek, pollenek, állati anyagok...) + candida szűrés + hazavihető eredmény.
FÉRFIaknál gyakori tumorok szűrése nagy laborral, vizeletvizsgálattal a Benyovszky Központban